"Azt mondják, ez a szánalmas mendemonda és a nyakmerevítős megjelenései hozták el e 2/3-t neki."
Á, arról max. hallottunk itt-ott pletykákat. Nem mondom, hogy nem volt hatása a választásra, de akkora azért nem! (Pláne, hogy az MSZP gyakorlatilag nem is folytatott kampánytevékenységet. Horn Gyulát max. a vasárnapi híradóban lehetett látni, hetente egyszer.)
A fő ok az - véleményem szerint(!) - az volt, hogy a rendszerváltással a politikára/országra szabadult görénysereg ezerrel fikázta az MSZP-t.
Márpedig ha egy bizonyultan, garantáltan és látványosan szar alak hazudozik egy általam többé-kevésbé ismert emberről (lásd még az azóta is tartó cucifikázást), akkor jó eséllyel megkapja a seggébe a lófaszt.
Hatpárti összefogást hirdettek az MSZP ellen, mer' "nehogy visszajöjjenek a kommunisták!" Nna, erre mondtam én akkor, hogy "Hááát, bazmeg! NÁLATOK még azok is különbek voltak, mert ti aztán igazi, mocskos egy férgek vagytok!"
Mert hát kire lehetett volna szavazni?
Az MDF-re, a naftalintól és horthyzmustól bűzlő, mezőgazdaságot szétverő, országot szétlopó pártra?
A Kisgazda pártra a vörös fejű, egyébként flaszter-paraszt Torgyánnal? Ugyan már..
A Fideszre, mint nextdzsenerésön tolvajbandára?
A Szabad Demokratákra? Az antikommunizmusukkal és a társadalombomlasztó egoizmus-fetisizmusukkal?
Vagy a MIÉP-re, a nettó nyilaspártra?
Köptem egyet, oszt' leszavaztam az MSZP-re. Ezeknek meg a kurva anyjukat!