Nézzünk 6 nevet : TARGITAOSZ, HARGITA, HÉRAKLÉSZ, HERCULES , ÁRÉSZ/MARS
Árész/Mars hadakozós istenek és nagyjából pont ugyanazok. Targaitaosz esetén több helyen is úgy hivatkoznak rá magyar és nemzetközi írások is hogy a harag és háború megszemélyesítője és funkcióját tekintve Áresz/Mars szerepét tölti be.
Ezt nem én találtam ki, vannak ilyen írások . Az első 4 név meg jó eséllyel ugyanaz a személy, akit a szkíták ősapjának tartanak és a görög források is Hérakleszt tartják annak aki HERcules, és minden bizonnyal Hargita is éppen ugyanez.
Az ókori mondák kurvára ellentmondásosak olykor, majd azt a történészek kibogozzák már ha kitudják valaha .
Viszont a HARgita/HERaklesz/HERcules hármas már nyelv szempontjából és hangalak szempontjából is megkerülhetetlenül hasonló, és az vitathatatlan hogy Hercules egy igazi HARcos volt és igen is nagyon sok köze volt a hadakozáshoz/harcokhoz. Ezen aztán nincs mit letagadni. Vagy ez vitatott volna ?...))
És a hangalakok teljesen összecsengenek ezzel, akár le is fordíthatnánk HARAGÍTÓ/HARAGLÓS/HARCOLÓS
formákban is a neveiket.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
URBÁRIUM = ÚR+BÉR Ebben a kifejezésben semmiféle "megerősítés" nincsen, az csak a te prekoncepciód amit ha törik ha szakad a szóba akarsz erőszakolni. Hibásan persze... ÚR+BÉR Hol ebben "megerősítés" szó bazz ?.)) Sumereknek ehhez sok köze jaa.))
Vagy szerinted puszta véletlen hogy az ÚRBÉRi viszony rendezésére egy megszólalásig hasonló URBAR(ium) szó jön létre?.)) Ezt te sem gondolhatod komolyan, annyira nyilvánvalóan látszik hogy mi ez. Vagy ha mégis akkor komolyan át kell értékelnem egy-két dolgot hogy mire is legyintsek inkább mintsem reagáljak rá.
Engem nem az előítéletes képzelgések, hanem a valóság érdekel a nyelvben...