tibi-d Creative Commons License 2024.06.21 0 0 4789

Konkrétan azt kéne eldönteni, hogy ezt a feladatot akarod megoldani, vagy ennek ürügyén az arduino programozását megtanulni. Az első esetben szerintem a lehető legegyszerűbb megoldást kell megkeresni, mire tettem is javaslatot. A második esetben csatlakozni tudok a többi fórumtárshoz, hogy a szándék és akarás nélkül nem fog menni. Azt ne várd, hogy helyetted bárki is megoldja a feladatot. 

Én is kezdőnek számítok ebben a témában, csak 3-4 éve foglalkozok arduinoval, de még most is csak a felszínt kapiskálom. Amikor bele csöppentem a témába, sokszor kaptam válaszul, a GOOGLE a barátod. És milyen igazuk volt. Ha jól teszi fel az ember a kérdéseket, sok millió választ kaphat. Érdemes kezdeni az arduino.cc oldallal. A google fordító segít.

A projektjeimet mindig úgy kezdtem, hogy vettem egy A4-es füzetet, és szövegesen leírtam, hogy mi a célom, mit szeretnék megvalósítani. A feladatot mi tudja végrehajtani, milyen bemenő jelekre, adatokra lesz szükség. Utána leírom, hogy az egyes bemeneti "változóknak" milyen hatásuk lesz a kimenet'ek'-re. Eddig még csak papírt és ceruzát használtam. Ezután kezdem tervezgetni az áramköröket (sosem az első lesz a befutó). Ez rendszerint a be-kimeneti jelillesztő áramkörökből áll, ami "megeteti" az arduinot, és végrehajtja a parancsait. Utána jöhet a programozás. Ha az illesztő működik, a program fut, akkor kezdődnek az izgalmas dolgok. Vagy úgy működik, ahogy elterveztük, vagy nem. Esetleg megtudjuk, hogy az elektromos áramkörök füsttel működnek.

Lényeg, hogy akkor kérdezzünk amikor elakadunk, és ne azt kérdezzük, hogy hogy kell megoldani. Az már bérmunka. És mivel az arduino "hobby" kategória, a többség a szabadidejében végzi ezt a játékot.

Véleményem, hogy érdemes belevágni, de nagy kitartás és türelem kell hozzá, és nem szabad megijedni a kudarcoktól sem.

Hajrá.

Előzmény: Porcos Orca (4787)