firpoliono2 Creative Commons License 2024.06.20 0 0 21555

Sajnos abban nem tudok segíteni, hogy a magyar kajszi előtt érő barackok közül melyiket érdemes ültetni, mivel nálam a kajsziszezon a Gönci kajszival indul, azaz nincsenek korai fajtáim.

Itt a fórumon, de máshol is a neten rengeteg véleményt lehet olvasni a fajtákról. Ezek a vélemények egyrészt szubjektívek, másrészt függnek a vélemények a termőterülettől is. Emiatt szerintem a legértékesebb információ a személyes tapasztalat. Ezzel csupán az a gond, hogy hosszú évek alatt lehet megszerezni a személyes tapasztalatot.

Próbálj minél többet olvasni a korai fajtákról, és amelyiket ennek alapján a legjobbnak gondolod, azt válaszd. Annak idején így jártam el a Ceglédi zamatos kiválasztásánál is. Nekem a leírásokhoz képest csalódás a fajta. Az is hátrány volt a Ceglédi zamatosnál, hogy 2018-ban, amikor elültettem ezt a fajtát, fórumokon szinte semmit nem lehetett olvasni róla. Csak a hivatalos fajtaleírások áltak rendelkezésre, amely alapján jó választásnak tűnt akkor a fajta. Mai eszemmel inkább választanék egy teljesen ismeretlen fajtát, hátha azzal jobban járnék. A fajtánál a legfájóbb pont a gyümölcs íze. Ezt tudom a legnehezebben megemészteni. A későbbi érés, virágzáskori kötelező permetezés annyira nem zavar.

Előzmény: soldi3r (21553)