auray1 Creative Commons License 2024.06.19 -1 2 28891

Másnap reggeli után leadtam a kulcsot, és kimentem az állomásra leadni a táskámat a csomag megörzőben. A kifüggesztett menetrendben megnéztem, hogy indulnak vonatok 5 óra körül a reptérre, Innen a Molo Audance-hoz siettem, hogy elérjem az első HopTour buszt. Az volt a tervem, hogy kimegyek velük a Miramare kastéyhoz, és közben megnézem a város olyan nevezetességeit, ahová nem jutottam el, vagy csak lusta voltam felmászni. Ez jó ötletnek bizonyult. Az pedig még jobbnak, hogy én pénteken jártam a Katredálisnál és Castellonál. Vasárnap lévén nagy volt a tömeg körülöttük.

A Miremare-tól viszonylag távol állt meg a busz, ugyanott, ahol a helyijáratok végállomása van. Összeírták, ki az aki a  két óra múlva érkező járattal akar visszamenni. A megváltott jegy érvényes volt visszafelé is, hiszen a meghirdetettútvonal egy része még hátra volt.Onnan még jócskán kellett gyalogolni a kastélyig a nagymelegben. Keskeny az út, amelynek egyik szélén autók sora parkolt végig part mentén, hiszen a várost elhagyva a part mentén kezdődnek a strandok. A maradék bő egy sávon két irányba próbáltak haladni az autók, de leginkább a kastély felé. Óriási volt a káosz, bizonyos szakaszokon a gyalogosok is az úttestre szorultak. A kastély körül rengetegen voltak. A kilátó teraszokra reménytelen volt feljutni. A park nagy része hegyen van, 20 percenként indul egy kis szerelvény, hogy körbejárja a teljes területet, az ára 6 euró. Ha az ember járt Tivoliban, bár onnan messze a tenger, azt a parkot, azt a kertet nehezen múlja felül más.

Nem sokáig időztem, visszatörtettem a buszmegállóhoz a partra, ahol volt egy nagyon szép fekvésű büfé. Egy óra volt még hátra a HopTour érkezéséig. Leültem egy asztalhoz, megebédeltem, és onnan gyönyörködtem a tenger látványában. Miután itt sziklás a part, betonból, oda hordott földből alakítottak ki nem túl széles, de kilométereken keresztül elhúzódó fürdési, pihenési és napozási lehetőségeket. Bizonyos távolságokra zuhanyokat állítottak, és vannak büfék. Vannak árnyas, hűs szakaszok, és vannak csak beton napozók, de lehet napozóágyakat lerakni. Gondolom bérelni is. Nem csak a HopTourral lehet idejutni, két helyijáratnak is itt van a végállomása. Az egyikre biztosan emlékszem, hogy a 6-os busz, a másik pedig talán a 36-os.