"Ugye erre az ő köreikben(évjáratukban) már inkább ciki, rock szerű valamire már igencsak limitált a mainstream érdeklődés."
Érdekes dolog ez, én úgy emlékeztem, hogy mondjuk általánosban sokkal több rokker/metálos volt az én'79-es évjáratomban, de így visszagondolva, igazából osztályonként 1-2 ha volt. Inkább a korábbi, 74-78-as korosztály, ahol relatíve nagyon sok metálos volt. A gimiben mondjuk már volt 5-6 osztályonként, alterosokkal vagy grunge-osokkal, akiket azért lehet határterületnek is tekinteni. Szóval bármennyire is furcsán hangzik, de én azt látom mondjuk a fiaméknál, hogy van legalább 2-3 gyerek osztályonként, aki ilyen vagy olyan, de mindenképpen rockzenét hallgat, 11 évesen már rendesen belenövős zenekaros pólóban járnak a suliba, meg ilyenek, és ez kapásból több, mint az én időben, ahol rajtam kívül maximum eddások voltak az osztályban. Személyes tapasztalatom egyértelműen az, hogy ahol otthon a kölykök rockzenén szocializálódnak, ott Majkapapa, Kicsilegó, Azi és társai által generált hájp már nem sokat ér. Régebben volt egy videó a 24.hu-n, talán valami Azi-konci kapcsán, ahol egy apuka azon kesergett, hogy a gyerek miért nem Rammsteint hallgat. Hát baszki, talán ha minimális figyelmet fordítottál volna rá otthon, hogy a gyerek milyen háttérzenét kapjon a legózás mellé, akkor talán hallgatna Rammsteint vagy akármi mást, és nem szédítené el az első kósza korszellem.
Ez a lista, amit belinkeltél, ez azért nagyon súlyos. Ennek az Imagine Dragonsnak eddig csak a nevét hallottam, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ekkora konformista, nyálas fos. A zene, a hangzás, a modoros banda, a klip képi világa ezzel a bennfentesnek szánt béna esztétikával - tejóisten! Mondjuk a Weezertől meg egy A-HA feldolgozást raktak be, szóval ezt a listát valószínűleg egy kettészakadt zenei fecskenadrág állíthatta össze. Nyilván a többibe be sem hallgatok, de már a klippek indexképei is sokatmondók.