A mieink addig nem mehettek ki, amíg ivartalanítva nem voltak és oltva....viszont mivel mi őket azzal a feltétellel fogadtuk örökbe (egy lakásból, ahova nem tervezett szakítás miatt kerültek), hogy lesz nekik kert és szabadság, mert alapvetően úgy nőttek fel, én biztos nem fogom őket bezárni. Sőt, alapvetően kinti cicaként kerültek hozzánk...ez látszott is...ki kellett kezelni pl a fülatkájukat..nem kevés pénzbe fájt a két cica kezdeti orvosi ellátása...amióta nálunk, nincs fülatka sem pl..
És mivel szabadon mozognak, a világ legkiegyensúlyozottabb cicái...egymásnak ott vannak társaságnak is..és amikor csak kedvük tartja, becsatlakoznak hozzánk (mindig ott lebzselnek körülöttünk, ez olyan kedves ragaszkodás a részükről...vagy amikor meghallják, meglátják az autót az utca elején rohannak haza a szomszédból...vagy imádom, hogy hívószóra jönnek:-)
A lányom barátjánál 7 cicát tartanak lakásban a szülők... a lányom szt meglátszik mentálisan a cicákon a bezártság....ölik egymást és full pánikos pár cic ott...neki ugye van összehasonlítási alap... és persze ott a lakás szétszedve, egy ép ajtófélfa sincs..egy növényt nem lehet a lakásban etc..
Én nem vagyok a lakásban tartás híve-mert egyszerűen ez nem élet egy állatnak...de mindenkire ráhagyom a döntést, mindenki cselekedjen belátása szt.