Kezdem a beszámolót.
Nem esett jól a korahajnali ébredés (az idén már másodszor), de megérte mert így lett 3 teljes napom Triesztre, ill. Udinére. Az egy katasztrófa, ami ilyenkor Ferihegyen van. Csak egyetlen hely van nyitva a Sky Courtban, ahol emberi ételt és kávét lehet kapni meg egy gyorsétterem. 5 – fél 6 előtt nincs nyitva más. Viszont elképesztő a tömeg.
Trieszt repülőtere egy 3/4 órányi vonatozásra van a várostól. A terminálban egyetlen automatából lehet vonatjegyet venni, és egy másikból buszjegyet. Át kell sétálni a vasútállomásra, ott már több automata is van, kényelmesen megvehető a vonatjegy. A vonatok sűrűn járnak, nem kell idegeskedni, ha nem éri el az ember a legközelebbit. A reptéren van információs pult, ahol ingyen várostérképet is adnak. Ez a térkép a hop off-hop on társaság reklámja. (Mint később megtudtam tőlük, a rajta feltüntetett menetrendek és útvonalak nem a legfrissebbek, de azért a napi elsőt így is elértem.)
Triesztben az állomáson van egy hagyományos csomagmegörző, de csak 9:30-kor nyit, és 17:30-ig van nyitva. A környéken vannak máshol is luggage store-ok, azokat nem használtam. A pályaudvari információ a tágas nagy büfé mögött a sarokban van a vágányokkal szemben. A WC egész nap nyitva van, és 1 euró.