Porcos Orca Creative Commons License 2024.06.14 0 0 4776

Elbeszélünk egymás mellett. ;)

A költségek felméréséhez tudnom kell, mit és mennyiért kell majd beszerezni.

Mivel a fórumban nem találtam katalógusra mutató linket, marad a webes keresés, a "motor" szóra azonnal adja a L298N és hasonló találatokat, de LED-re és IR-re nem.

Ezért kértem, hogy adj pár IC nevet, hogy nagyjából mire lesz szükség.

Nem is számoltam azzal, hogy "na, ebéd után nekiülünk és összedobjuk", pláne, hogy nyaralás jön, most arra megy a pénz és az idő.

Megnéztem jó pár videot, a programozás része is külön felkészülést igényel majd, elleszünk ezzel - meg egyebekkel egy ideig.

Ráadásul korábban olyanokat írtál, hogy méréshez oszcilloszkópra is szükség lesz, az külön logisztikai szervezést igényel majd.

Bár az is lehet, hogy ha ez lesz az új hobbim, akkor kidobunk pár cuccot a szoba egyik sarkából és műhelynek lesz kinevezve.

Hálásan köszönöm a hosszú leírásokat, olyanokat írtál, amiket weben eddig nem találtam.

Persze, ott minden csakis angolul van, azzal is lesz mit játszani.

A tervezéshez első lépésben a közvetlen költségek tervezése érdekében szükségem van a beszerzendő elemek listájára, az IR vevő és adó és LED füzér és vezérlő, Atmel, stb.

Ha tudsz katalógust valahol, ahol tematikusan szerepel, hogy milyen feladatra milyen áramkörök ajánlottak, az is jó lenne.

Előzmény: Prof (4774)