Arduinót döntő többségben kezdők használnak. Így elég szerencsétlen, hogy azonos néven máshogy írnak meg egy classt. A legtöbb arduinos nem is nagyon tudja, hogy mit használ, nem ismeri az objektumokat, konstruktort, ilyesmit, azt tudja, hogy ezt úgy kell, csinálni, ahogy a példában van. Pl. hogy le kell írni, Serial.begin(9600); mielőtt kiírat valami. Hogy ez mi, miért kell egyáltalán, miért pont ilyen, mi az a pont benne, mi a 9600, nem teljesen világos számára.
Na most, ha leírja, ahogy ajánlották a példában, és cserébe kap egy rakás hibaüzenetet, az igazi kiszúrás.
Az unokámat tanítom programozni, timer interruptot magyaráztam (mi a timer, mi az interrupt, miért jó ez), aztán rábíztam, hogy önállóan keresse meg, hogy kell csinálni, és írjon működő példát. Belebotlott ebbe a változtatásba. Persze pár perc alatt megoldottam neki, de ez önállóan nem ment volna. Miközben kerestem, egy csomó találat azt mutatta, hogy sokan ugyanígy belebotlottak, és egymást kérdezgették a fórumokon. Külön szépség, hogy a fórumokon 10-ből 9 válasz semmitmondó vagy hülyeség.
Később eszembe jutott, hogy megnézem, a ChatGPT tudja-e - nem tudta. :-)