Igazság80 Creative Commons License 2024.06.02 0 0 3039

Nagyon nem ugyanazt állítottuk  a HEGY  kapcsán,  már ne állítsunk valótlant !

De ezek le vannak írva,  bárki láthatja utólag is.   Jómagam  a hegyesség fogalmát említettem meg,  illetve valószínűsítettem hogy az EGY  szóra  vezethető vissza.

A te verziód ez volt, idézem és a nagybetűket is mert a kiemelések lényegesek, tehát :   

" A HeGy pedig az ég-IG  HáG fel.  A hegy éke (csúcsa)  az égben van,  az ég pedig kék.

Innen:  ékszer egy feltett dísz" 

----  Említés sincs EGY-ről itt,  illetve  hegyesség fogalmáról sem.     A HÁG-HEGY  viszonyt eleve jóváhagytam én is,  nem ez volt a vita tárgya, hanem a többi dolog összekavarása:   Az ég kékségének, meg az ékszereknek a HEGY szó hangalakjához  való közösítése, meg a  az IG  toldalék bekeverése,  meg a hegy értelmezése hogy az égben lenne,   hát a Mennyország hegyei legfeljebb maximum azok vannak az égben.))

Hol írtam én efféléket?...    Teljesen  mást beszéltem.    Amit már egy jóval későbbi írásban  egymás mellé raktál az  EGYSÉG--(H)EGYSÉG  az már  egy egészen értelmes dolog szerintem.   De hozzáírnám a HEGYSÉG--HEGYESSÉG  párt is csak hogy látszódjon már hogy valójában minek mihez is lehet itt elsősorban  köze...

Előzmény: Carnuntum (3031)