én is inkább a nagyobb cégeket javasolnám. Két évtizede sem okozott nehézséget neten foglalni Dél-Afrikában. Sok oldal van, ahol összehasonlítják az ajánlatokat és adott esetben lehet, hogy van valami jelképes felár, de többet kap az ember.
Szerintem ha nagyobb távolságokat szeretne az ember megtenni, akkor egy baleseti, vagy műszaki hiba kockázat is lehet és nem mindegy, hogy egy nagy cég gyorsan 0-24-ben reagál, amíg a másiknál meg csak munkaidőben lehet elérni embert.
Bérlésnél a minimum kategoriát határozzák meg, előfordul, hogy jobbat kap az ember.
Ugyan nem Dél-Afrikában, hanem Észak-Amerikában fordult már olyan elő, hogy egy kisebb repülőtéren nem volt éppen olyan kategória, de magasabb sem, amit béreltem, és megkérdezték, hogy problémát okozna-e, ha egy másik lokációban átcserélnék. De nekem kell elvezetni oda. Mondtam, hogy nem, két napot kibirunk egy kisebben is. Kaptam egy brutális kedvezményt emiatt. Elment vele ugyan plusz másfél-két órám, mert egy nagy nemzetközi repülőteret kellett útbaejteni. A maradék tizenegynéhány napra kaptam egy 3000 cm3-is brutál nagy autót egy mini áráért.
Kiváncsiságból ránéztem egy oldalra. 18 napra, októberre a legolcsóbb bérlés johannesburgi indulás, érkezésre, 14,36 Euró/nap, plusz biztosítás. Az napi néhány eurótól, 8-ig, attól függ, mit tesze bele az embert. Nekem kellene az önrész nélküli opció ennyiért. (volt már, hogy parkolóban meghúzták a bérelt kocsit)
Ez egy Renault Kwid vagy hasonló korlátlan kilométerrel. 25-30 eurótól már nagyobb autók vannak, 50-60-ért meg már egész méreteset adnak.
Nem ismerem az olvtárs igényeit, de a 25-30 eurós kategória (Nissan Juke, VW Polo, Hyunday Venue stb) szerintem már egy vállalható kategória két személynél. Ez meg az a nagyságrend, hogy a nagy cég supportja megér ennyit. Ha napi 100 euró helyett kapnám a kicsi helyinél 30-ért, akkor elgondolkoznék az opción, de itt minimális előnye lehet.