csakaveszprem Creative Commons License 2024.05.27 0 2 19802

Minden szempontot figyelembe véve, az volt az utóbbi 10 év legjobb csapata, sőt szerintem a 2002-s BL-döntőssel együtt az utóbbi 25 évnek is.

Azóta lejtmenet van.

Rejtély, hogy miért pont nekünk nem jött össze a nagyok közül a BL-cím (jó a PSG-nek sem, de ők nem az a klasszikus kézilabda-fellegvár, inkább projektcsapat), amikor szerintem vitán felül megérdemeltük volna valamikor.

Gratuláció a Plocknak, Sabaténak és leginkább Fazekas Gergőnek: aki 20,5 évesen ezt tudja, azt már csak elrontani lehet. Megnyugtató, hogy veszprémiként szerződésünk van vele, jó lenne még 2-3 hasonló kaliberű (kvázi saját nevelésű és/vagy magyar) játékos és akkor köréjük lehetne építeni a következő pár év csapatát: ez talán visszahozna valamit a régi hangulatból.

Korábban is azt gondoltam, hogy egy ilyen csapatnak el kell bírnia egy-kettő olyan játékost is, akik nem top5-ösek a saját posztjukon, de érzelmileg segítenek közel kerülni a csapathoz: Sipi sem véletlenül volt messze népszerűbb, mint ami önmagában a teljesítményéből következne, de Mahé is ilyen (volt) vagy korábban Terzic, Zsenya, Zubjuk stb.

Előzmény: Bembi86 (19801)