AOTD-k On
Bolt Thrower - …For Victory
Borzasztóan hiányzik ez a banda a mai death metal színtérről, a Memoriamnak ugyan vannak jobb pillanatai, de ezzel együtt sem érnek fel a BT életművéhez. Megdöbbentő, hogy a punk/hc zajongástól (In Battle There Is No Law) indulva csupán négy év alatt egy death metal alapműig (War Master) jutottak, ami nívót szinte csontra tartották a későbbiekben is. A …For Victory ritkábban hivatkozott alkotás, én nagyon szeretem, bár eleinte furcsának találtam, hogy a The IVth Crusade után megint visszatért pár gyorsabb téma, persze szigorúan az ő szintjükön értelmezve. When Glory Beckons, Graven Image, Forever Fallen, aarrrgghhh… ma délelőtt újrahallgatva sem tudok mást mondani, csak azt, hogy közel hibátlan lemez. 10/9,5
Echo & The Bunnymen - Crocodiles
Anglia, 1980, new wave/post-punk… mai fejjel azt mondom, nem is rossz, de húsz éve még esélyt se adtam volna neki. De legalább most tök újdonságnak tűnt :), ugyanis nem rémlik, hogy akár a nevükkel is találkoztam volna, a zenéjükkel pláne nem. Egyetlen hallgatás után öröktörvényű megállapítást nem tennék, vitán felül kellemes volt, szerintem ráfülelek még pár lemezükre. 10/7
King Diamond – Abigail
Mit lehet erről írni, amit milliószor nem mondtak még el/írtak le? Általánosságban talán semmit, személyes élményként annyit, hogy 13 éves fejjel egy Éjszakai bevetés és egy Ride the Lightning között rohadtul nem értettem miért kell így sikoltozni, viszont elsőre megfogott a totál para egyedi hangulat és mai napig libabőr. King mester nagy pillanata (ez is). 10/10
AOTD-k Off