endrebá Creative Commons License 2024.05.26 0 0 4768

Egyezkedj velem, kérlek..

Azt leszámítva, aki gondolkodás nélkül mutat rá egyik vagy másik képre (hm..  aki kapkod) ..  szóval az intelligencia szerintem a különleges logika alapján levezetett gyors elme-eredményt is jelenti. Mert talán Pascalról olvastam, hogy az ő lángesze diákkorában egy időrabló matekpéldát úgy oldott meg, ahogy őelőtte senkinek eszébe se jutott.   Vagy  Makedóniai Nagy Sándor gordiuszi megfejtése sem volt benne a négyféle válaszlehetőség között..

..és ezeket mind a gyors elmeműködés hibás válaszai védelmében írom, hogy a csodákat nem lehet előre lemodellezni -  és csak a kipróbálásukkor derült ki hogy működnek. DE

..  de intelligencia szülte őket, elmondhatatlanul bonyolult és mégis villámgyors logikai levezetés útján..  nem pont mint ahogyan Tesla mesélte a saját ráébredéseit a helyes megoldásokra, de úgy valahogy..

És ezt mind azért pipilem bele a szembeszélbe, mert magammal együtt három ilyen sok hibával dolgozó intelligenciát ismerhettem a mozdonyvezetői pályafutásom alatt.  Nekem szerencsém volt/van..  a másik kettő lemorzsolódott.

A helyes döntésre való képesség szerintem a bölcsesség. 

Előzmény: Abszolút Igazság (4756)