Egyezkedj velem, kérlek..
Azt leszámítva, aki gondolkodás nélkül mutat rá egyik vagy másik képre (hm.. aki kapkod) .. szóval az intelligencia szerintem a különleges logika alapján levezetett gyors elme-eredményt is jelenti. Mert talán Pascalról olvastam, hogy az ő lángesze diákkorában egy időrabló matekpéldát úgy oldott meg, ahogy őelőtte senkinek eszébe se jutott. Vagy Makedóniai Nagy Sándor gordiuszi megfejtése sem volt benne a négyféle válaszlehetőség között..
..és ezeket mind a gyors elmeműködés hibás válaszai védelmében írom, hogy a csodákat nem lehet előre lemodellezni - és csak a kipróbálásukkor derült ki hogy működnek. DE
.. de intelligencia szülte őket, elmondhatatlanul bonyolult és mégis villámgyors logikai levezetés útján.. nem pont mint ahogyan Tesla mesélte a saját ráébredéseit a helyes megoldásokra, de úgy valahogy..
És ezt mind azért pipilem bele a szembeszélbe, mert magammal együtt három ilyen sok hibával dolgozó intelligenciát ismerhettem a mozdonyvezetői pályafutásom alatt. Nekem szerencsém volt/van.. a másik kettő lemorzsolódott.
A helyes döntésre való képesség szerintem a bölcsesség.