Prof Creative Commons License 2024.05.24 0 0 4753

Üdv,
A 9 tényleg CO, több forrás alapján is, CO2-re mást kell keress.
Én máshogy állnék neki. Egyrészt konkrétan kipróbálnék 2-3 szóba jöhető (paramétereiben megfelelő, árban elfogadható) modult 2-3 hétre, méghozzá párhuzamos és ráadásul logolt feldolgozással. Ha van referencia műszer, amivel össze lehet mérni szúrópróbaszerűen, az még jobb. A leírásod alapján inkább a "van már fogalmam arról, hogy mit csinálok" maker vagy, tehát nem biztos, hogy a nálad kevésbé tapasztalt, de "nekem tök jól működött" vélemény sokat fog segíteni. A saját tapasztalat itt jobb lesz. A leírásod alapján szerintem nem jársz rossz úton (kivéve, hogy az MQ-9 CO-t mér, nem CO2-t).

Egy meglátásom van. Sejtésem szerint nem lesz egyenletes a koncentráció a lakásban, és egyáltalán nem biztos, hogy a "kevert" 1000 nem jelent-e az alvásminőségre már kiható kellemetlen 3000-et a hálóban. Erre is csinálnék egy tesztet, méghozzá a legegyszerűbb módon úgy, hogy egy (vagy két azonos) érzékelőt betennék az elszívó közösített légútjába, és egy "kézi" műszert a szobába, csak simán logolással, de mindhárom (négy-öt-stb.) érzékelővel, amiből egy ugyanaz, mint ami a légútban van. Csinálnék méréseket a háló--nappali--gyerekszoba(/ák) viszonylatában, és az eredmények alapján változtatnék a koncepción (ha kell). 

Előzmény: Szudan88 (4749)