Szia Szibillia, fantasztikus képességed van vitaindításra. :-)
Már nem tudom melyik blogon volt egy írás témája, hogy mi az intelligencia. És tíz véleménytulajdonos kábé hatféle módon magyarázta ezt a szellemi képességet.
Csak hogy abban egyetértsünk, hogy ez a jó spanyol író itt annyi bizonytalan fogalmat hajigált föl a levegőbe, hogy merem állítani hogy az elvarázsolni vágyott és nem intelligens nő biztosan az ágyába omlott meg volt szólítva és el volt gondolkoztatva hogy aki így dícséri, az vajon mire képes még.
De mi azért nézzük férfiszemmel a női intelligencia dicsőítését.
Vitasd a fogalmakat, ha nem jól mondom : Az intelligencia az agynak a műveleti sebessége. Nő az a nőnemű ember, akit a férfi kíván. (a férfi ugyanez fordítva). A felelősség az a felelősséget rá ruházóval szembeni elszámolási kötelezettség.
..és ezek alapján az idézett írás egy tiráda.
Érdekvezérelt túlértékelése a szexuális célszemély hibáinak (és kisebbrészt jótulajdonságainak).
És ha már az idézet utolsó sorában ott a végkövetkeztetés, akkor én igenis mondom hogy intelligens nőt akarok az életembe.
DE : nem én akarok bekerülni az ő életébe. Óva intenék minden álmodozó hímneműt : nem nekünk való a feleség mint szerepkör. Tapasztalatból mondom.
Négy gyerek fölnevelése után állítom hogy nem kellett volna anno feleség szerepkörbe ajánlkoznom és elfogadtatnom.