A Topik téma! A BIBLIA
Szentírás, Biblia: az Ó- és Újszövetség kánoni könyveinek gyűjteménye. - A gör. egyh. írók a hellénista zsidók példáját követve
. A ~ kv-eit az különbözteti meg minden más kv-től és az kölcsönöz neki szentséget és tekintélyt, hogy isteni →sugalmazásra írták őket. A ~ arról tudósít, mit tett Isten a világért és népéért, s hogyan ismerték föl a kiválasztott emberek Isten tetteit.
23Eleazárt megbízta, olvassa fel a szent könyvet. Aztán kiadta a jelszót: „Isten segítségével!” Maga az első csapatot vezette, és Nikanorra támadt.( 2Mak :8: 23)
2Uralkodásának első esztendejében, én, Dániel, megértettem a szent könyvekből, hogy annyi évnek kell elmúlnia, amennyit az Úr Jeremiás próféta által előre megmondott, vagyis hogy Jeruzsálem pusztulása hetven évig tart. ( Dán :9:2 )
1 Pál, Krisztus Jézus szolgája, meghívott apostol, akit az Isten kiválasztott evangéliumának hirdetésére, 2 amelyet prófétái által a szent iratokban előre megígért, (Róm 1: 1-2, )
15 Gyerekkorod óta ismered a Szentírást: ez megadja neked az útmutatást ahhoz, hogy a Krisztus Jézusba vetett hitben eljuss az üdvösségre.( 2Tim 3: 15, )
A jó pásztor. 14 Én vagyok a jó pásztor, ismerem enyéimet, és enyéim is ismernek engem, 15 mint ahogy az Atya ismer engem és én ismerem az Atyát. Életemet adom a juhokért.(Ján: 10: 35, )