AOTD on
Enchant - Blink Of An Eye
Épp a minap az A Blueprint Of The Worldöt hallgattam, és azon morfondíroztam, nem lehetséges-e, hogy ez a legjobb Enchant-lemez, majd megnéztem, mit gondol erről a RateYM közössége, és némiképp meglepve láttam, hogy elég egyértelműen ugyanezt gondolja. Pedig én korábban inkább a Break, Juggling duó környékén keresgéltem volna, azokkal ismertem meg az Enchantet, azokkal kedveltem meg a zenekart, később lapoztam vissza a kezdetekhez.
A Break és a Juggling után a Blink nem okozott ugyanakkora élvezetet, egy megállapodott Enchantről árulkodott, amelyik már megírta a tőle telhető legérdekesebb, legjobb lemezeket, de itt is magabiztosan hozta a megszokott színvonalat. Egyszerű lenne elintézni őket azzal, hogy Rush, és tulajdonképpen még csak nem is nagy tévedés, mégis van nekik egy jól hallható enchantségük, igazságtalan lenne totál kópiabandaként jellemezni. Kulturált, intelligens rockzene, szándékosan nem írom, hogy progresszív rock, mert bár formailag talán az, véletlenül sem vonultat fel új zenei elképzeléseket, gondolatokat. Még dalt sem nagyon tudok kiemelni, se le, se fel (azért a Seeds of Hate, Follow the Sun, Ultimate Gift nagyon jólesett a mostani hallgatásnál), egységesen kellemes az egész album. Nehéz is a pontozás, némi elfogultsággal 10/8 is simán lehetne, de alapból a 10/7-et érzem reálisnak. Ha Enchant, nálam továbbra is Blueprint, Juggling, Break.
AOTD off