Sajnos én 10 éve elvesztettem a nagyszüleimet.Először 2013 nyarán nagymamám majd rá 8 hónapra nagyapám ment el, kb. 78 évesen.Főleg nagyapammal volt bensőséges kapcsolatom.Ő sokat jött hozzánk ,kb 30 perc buszútra laktak tőlünk, mi is sokat mentünk hozzájuk inkább hétvégén.Volt kocsija de eladta.A városunkban a helyi közlekedés igen gyatra, de van közvetlen busz ami egyenesen fel hozta őt/őket hozzánk .Meg minket is hozzájuk ,bár mi gyakran átszállással tudtunk menni.
5 éves koromig több időt töltöttem náluk mint otthon vagy óviban, napközben ott voltam náluk.Elég egyszerű emberek voltak, nem haladtak korral.Nem volt számitógépük, internet, mobiltelefonja, sem, vezetékestelefonon este hívtuk őt.Nagymamam zárkózottabb volt, ő csak karácsonykor jött hozzánk,egyébként a piacra járt inkább akkor mozdult ki.
Mindketten 1990 Ben,55 évesen nyugdíjba mehettek, akkor ez nem lehetett egyedi.Onnantól nem dolgoztak.Gyári munkások voltak.Azóta földig rombolták a gyárat.(A többit is).
Nagyapám dacára annak hogy melegüzemben volt 30 évig, elélt 78 évet.(Ugye ebből 23 at nyugdíjban)csak utolsó pár évben volt szívbeteg, emiatt 2-3 havonta kórházi kezelésre szorult.2009 ig jött hozzánk heti szinten, abban az évben még nyaralni is lejött a balatonra, 1 éjszakára.Ez többször előfordult.jó kapcsolatban voltunk.
Bárcsak városon belül mozgott szinte, szerintem így is jól teltek a napjai.(Én se lépem át a városhatárt) Mivel sokat veszekedett a nagymamámmal a vége felé,általában úgy intézte napjait, hogy keveset legyen otthon napközben.Ekkor délelőtt elment, ebédre ért haza.Délután ha kellett feljött hozzánk vigyázni.De ez inkább óvodás koromban volt napi szinten, utána csak néha ...Szeretett jönni, de mi nem akartuk kihasználni.Nem volt olyan alkalom amikor jött hogy ne ment volna be a barkácsboltba.Nem volt nagy barkacsolós, mondjuk megépített egy egy gokartot a kertben,amivel mentem is.De építkezni nem járt sehova.Szerenxsés volt hogy utsó 20 évét ,,szabadon" töltötte nem dolgozva.Vidam, egyszerű ember volt.Az járja róla hogy írt index fórumra is de ezt Max.a mi házunkba tehette , hogy mikor nem tudom.Neki nem volt számítógépe.
Nem vetette meg szerencsére a piát sem születésnara mindig vettünk bort, pálinkat .Ezeket mindig megünnepeltük inkább náluk, hozzánk együtt szinte csak karácsonyra jöttek nagyanyámmal.
Dec.24 én mi mentünk hozzájuk ajandékozni, 25 én ők hozzánk.Ez rituálé volt.2009 ig .
Akkor lerobbantak sajna.Nagymamam 2011 Ben 2 hónapig volt kórházban eltört combnyak satöbbi , ekkortól sokat veszekedtek,sajnos ottlétünk alatt is.
Nagyapám 8 hónapra maradt egyedül, sajnos ekkor ő is nagyon beteg volt.Utolsó otthoni napján nem tudott kikelni a fürdőkádból ,segíteni kellett, ekkor került kórházba ismét ahol pár hét után halt meg.RIP mindkettőjüknek.