Solya Creative Commons License 2000.05.25 0 0 94
Mármint, hogy Titeket, egyszerű halandókat?:-)))

Ez vicc volt, bocs mindenkitől! Nincs különbség. Egyáltalán: nincs ti és mi. Csak emberek vannak.

Szóval csak a magam nevében tudok beszélni:
soha senkivel kapcsolatban nincsenek előítéleteim. Mindig mindenkivel próbálom megtalálni a közös hangot, ha nem sikerül, akkor nagyon ég és föld vagyunk és akkor nem feszegetem, de ettől függetlenül nem nézem le, nem pocskondiázom a háta mögött, egyszerűen tudomásul veszem, hogy ő nagyon más, mint én, kár a gőzért, mert nem mehet a dolog. Van a szomszédságunkban egy lány, pontosabban a testvére és hozzá szokott jönni látogatóba. Mikor megláttam, szemtanúk szerint kistányérnyira nőttek a szemeim és még levegőt is elfelejtettem venni. Nagyon fura emberke. Vagyis nem emberke, mert kb. 120 kiló, de nem ez a problémám, mert szeretem a kövérkés embereket, azok jó fejek, de ahogy öltözik, na az nem az a mindennapos. Ettől függetlenül nem azt mondtam, mikor megkérdezték, mi a véleményem, hogy isten mentsen tőle, ez egy idióta, hanem azt, és őszintén, hogy kíváncsi vagyok, mi lakik belül. És kiderült egy következő alkalommal, hogy valóban más, mint én, de egy nagyon érdekes, értékes, figyelemre méltó személyiség és igen kellemesen elcsevegtem vele. És azóta is észreveszem, hogy mennyire lökötten öltözködik az én mércém szerint, de már nem látom, nem érdekel.

Lehet, hogy egy ember totál átlagosan öltözködik, egyáltalán, az egész ember ránézésre átlagos, a "társadalom normái" szerinti, de két szó után menekülnék, annyira hihetetlenül "nem jön be". Egyébként, az egyetlen embertípus, akit alapból megvetek, az az agresszíven okos(kodó). Gyűlölöm, ha belém akarják beszélni, mi a jó, főleg nekem mi a jó. Eleve az agresszivitást gyűlölöm, mert lehetlen, kínos és utálatos szituációkat tud szülni.

Egyszóval az emberekkel semmi bajom. Az üres emberekkel sem, csak elkerülöm őket. Mindenki azt tesz magára, amit akar, olyan, amilyen, legfeljebb ha nem OK nekem, nem lesz a kebelbarátom. Ennyi. Szerintem az emberekhez nem előítéletekkel kell közeledni, hanem nyíltsággal. Ráér bezárkózni az ember akkor, amikor rájön, hogy nem szereti a stílust, amit képvisel a másik.

Előzmény: Zs Zs (93)