cseik Creative Commons License 2024.05.12 0 1 3502

en csak a magam tapasztalasat es rokonok, kozeli ismerosok velemenyet tudom elmondani. tehat nem reprezentativ, de jellemzo. 

akar pakisztani, indiai, roman, fekete, lengyel, litvan emberekeol van szo, segitik egymast bekerulni jo helyre dolgozni, mennek tolmacsolni, segitik egymast. nincs egy eve h elindult a hongkongi emberinport, de mar van olyan uzlet ahol 80%ban ok dolgoznak.

viszont sajnos a magyarokrol es a szlovakok es a romanok kis reszerol ez nem mondhato el. nagy reszuk ha meghallja h magyarul beszel valaki inkabb elhallgat. a nejem egy magyar nonel is dolgozik, aki nem hajlando magyarul hozza szolni, es haromszor bepanaszolta, amikor masfel ev alatt senki mas. sajat fulemmel hallottam, h kijelentette valaki amikor segitseget kertek tole munkakeresesben, h 'ha en megkuzdottem azert h elerjek valamit, nehogy mar en kaparjam ki neki a gesztenyet'. nyitottunk cukraszdat. angolok, lengyelek jo hirunket keltettek, szomszed varosbol jottek, de a magyarok jelentos resze kb azt csinalta amit itt kapunk. lehuztak, hazugsagokat terjesztettek. es meg sorolhatnam.

vagyis sajnos igaz h dogoljon meg a szomszed tehene is :(

vannak akik nem ilyenek, de pro es kontra, de trendkent ez van.

Előzmény: destrukt (3498)