új fórumtól ódzkodom, oda aztán tényleg nem talál már senki
Biztosan így lenne? Ezt nem tudhatod. Egy modernebb, korszerűbb felület lehet hogy vonzóbbá tenné a formátumot. Nem mintha én hinnék benne, mert az itteni értelmes aktivitás is mérhetően csökken már egy ideje, korábbi napi szinten kommentelők egyre ritkábban szólnak hozzá, és a barmok lemínuszolgatásainak száma se feltétlenül az itteni utálkozó read-onlyk számát jelöli, szerintem. Kevesen vagyunk, és csak fogyatkozni fogunk.
Mellesleg magadnak is ellentmondasz: "oda aztán tényleg nem talál már senki" "Jó, tudom, ide már amúgy sem jön senki" , tehát várunk új (lehetőleg értelmes) tagokat, akár ide, akár máshova, miközben tudva tudjuk, hogy úgysem jönnek.
Annak megoldását sem látom igazán, hogy lehetne lekommunikálni, hogy hová vonulunk át, úgy, hogy csak a kretének ne tudjanak róla, aztán ha mégis odatalálnak, akkor meg kell oda egy fórumtulaj vagy moderátor, tiltási jogokkal, ésatöbbi, zűrös.
mi lenne az itt felhalmozott mérhetetlen tudásanyaggal? Horzi egyszer már lementette az egész topikot, talán át lehetne pakolni cakumpakk máshova.
De amúgy ez már megint egy fáradt felhorgadás, legalábbis részemről, úgyis marad minden a régiben, itt, a szokott helyén, míg a végleges érdektelenség, az idő vagy az atomháború be nem szünteti.
És amúgy már csak azért sem látom értelmét újrakezdeni valahol máshol, mert szerintem a rock-metál zene mostanra eljutott a kifulladási pontra, és ezt jelzi az aktivitás csökkenése is. Volt 50-60 jó éve, de nincs már benne szufla több évtizedre, talán több évre se. Elnézést kérek Tamástól, adamskijtól, meg esetleg más read-only zenészektől, de én így érzem. Megfáradt, megöregedett, eljelentéktelenedett, fiatalabb korosztályban érdektelen, talán ciki is lett. Mára megújulásra képtelen, márpedig egy ilyen topikot az IS tartana jól életben, ha nemcsak a 40-50 éves lemezeket, de az aktualitásokat is ki tudnánk beszélni, el tudnánk vitatkozni rajta, ahogy 10-20 évvel ezelőtt el lehetett. Hány új lemez lett itt kibeszélve idén? Egy kezemen meg tudnám számolni, vagy egy kéz se kellene hozzá, pedig lassan fél év eltelt. A topik névadó újság is jelentéktelenné vált, a megszűnés határán billeg. Persze lehet még időtlen időkig témázgatni ugyanarról, Beatles topik is van, aktív is, de tényleg kell egy zenekarról a megszűnése után 50 évvel később is még beszélgetni, bármilyen korszakalkotó is volt? Dinsdale kolléga mondta, hogy nem érez késztetést az új zenékre, meg agymosi is érdektelenségi hullámban volt (vagy még mindig van, nem tudom), én ugyanígy vagyok, és ez is az oka annak, hogy nem kommentelek. Próbáltam én bizonyítani magam felé, hogy érdemes rámozdulni új anyagokra, mert van még muníció a műfajban, de be kellett látnom, hogy hazudok magamnak is. Március elején jelent meg az új Dickinson meg a Priest lemez, a mai napig nem tudtam rávenni magam a meghallgatásukra. Meg is rémít rendesen, hogy ennyire nem érzek semmit a műfajjal kapcsolatban, de leginkább csak zenei fásultság van rajtam (félreértések elkerülése végett: egyáltalán nem vagyok depressziós úgy általában, csak ezen a téren vagyok deficites), még az utóbbi néhány napban bepróbált AOTD-k se dobnak fel. Lehet, hogy kikerülök ebből a gödörből, de ez már egy több éve tartó folyamatos tendencia, írtam is időnként erről, tartósan szerintem nem fogok már kikerülni. Ezt eddig ide leírni sem akartam, mert a franc se akar demotiváló lenni. De most megtettem, lehet engem is lemínuszolni.