Alternative Thor Creative Commons License 2024.05.10 0 2 219395

Értelek, és meg is értelek, de nem tudom a megoldást. Az új fórumtól ódzkodom, oda aztán tényleg nem talál már senki, magunkban leszünk, ennyi erővel akár tényleg ezt is tehetnénk zárttá. Én amúgy ezt ideális esetben úgy képzelem, hogy oké, zárt, de azért bárki idetalálhat, beírhat, de legalább rövid úton el lehet takarítani szükség esetén, nem a moderátoroknál kell könyörögni. Persze ez sem jó, hiszen másik nickkel fél perc alatt újra itt van, aki akar. Nem tudom, hogy működik a zártság, igazából nem is akarom tudni, nem tartom jó ötletnek. És ha elmennénk máshová, mi lenne az itt felhalmozott mérhetetlen tudásanyaggal?

Meg aztán a "fórum" alapvetően arról szól, hogy jöjjön mindenki, és mondja el a véleményét, minél többen vagyunk, annál sokszínűbb, érdekesebb. Jó, tudom, ide már amúgy sem jön senki, maximum néha egy-egy read-only érez késztetést a megszólalásra, ebből a szempontból tehát mindegy, hogy zárt vagy nyitott, Index vagy más hely. Valahogy mégis ódzkodom az elvonulástól, abból szerintem rövid időn belül megszűnés lenne.

Az a baj, hogy én IRL megszoktam, hogy ha szólok valakihez, ha megkérem valamire, vagy ha kicsit erőteljesebben megkövetelek tőle valamit, akkor annak foganatja van, szót lehet vele érteni, vitatkozunk, ha kell, de végül mindig megoldjuk a problémát. Itt viszont mintha a falnak beszélnél. Az egyik szétitta az agyát, a másik ostoba, a harmadikat semmi és senki nem érdekli, és nem tudom pontosan, hányan vannak. Így nehéz. A Facebookon meg úgy en bloc az internet bugyraiban ehhez már hozzászoktam, pont azért maradt ez az utolsó menedékem, mert itt eddig nem ez volt a jellemző, ment szépen minden a maga útján, viszonylag békésen, értelmesen, előremutatóan. Persze abba is hagyhatjuk a fórumozást, az elején talán hiányozna, aztán biztos meglennénk nélküle. Széttárom a kezem, nem tudom, mi a megoldás.

Előzmény: klogg (219389)