http Creative Commons License 2000.05.25 0 0 70
Tisztelt hozzászólók! Én próbáltam elsikálni Csoóri Sándor múltját, mármint, hogy a Csillag c. folyóiratban picsipacsizott Rákosi Pajtással, de mint mondottam: történt már ilyen mással is. Megtévedt. Rögtön, ahogy kijött a Pápai Református Kollégiumból, és beiratkozott az ELTE orosz szakára. Nem akartam nagy feneket keríteni az ügynek, mert nem ide tartozik. De megköszönöm George Sand törzstárs 60-as fölszólamlását.
Árnyalja a képet.

De azért ne feledjük, hogy Bem Apó miután Erdélyből vágtában először Törökországban szállt le a lováról, feladatot is kapott rögtön. A szultán ellen lázadó rebellis népeket kellett megrendszabályoznia. Jól is teljesítette feladatát, magas kitüntetéseket kapott.

Ez itt Közép-Kelet Európa! A III/3-as Csurkák országa, meg a Rákosi elvtársnak szállj az ablakába országa. Meg Szechenyi országa, aki ezt a hazát be akarta közvetlenül a 48-as forradalom előtt olvasztani Ausztriába. Őrült hon.

Ez a kis versike a topic címe szempontjából árnyalja a képet. Azzal együtt is, hogy miért próbálta ez a közepes költő beledöngölni a földbe Bari Károlyt? Miért?

Nagy terhet hordozhat ez az ember a lelkében.