Törölt nick Creative Commons License 2024.05.08 -1 5 6097

Visszatérve a koncepciós perekre. Szerintem a társadalomban nagyon fontos, hogy az állampolgár megbízhasson az igazságszolgáltatásban és annak képviselőiben. Ahol tömegével merül fel kormánypárti emberekben, hogy más kormánypárti embereket pedofíliában való bűnrészességgel meg lehet vádolni és el is lehet ítélni, ott szerintem valami nagyon-nagyon alapvető gond van a fejekben.

Tudod, én ellenzéki vagyok, de sose gondoltam úgy, hogy el fog ítélni a magyar bíróság úgy embereket, hogy azok igazából nem is követték el a bűncselekményt. Mindig is biztos voltam benne, hogy ha Hagyónak vagy Czeglédinek ülnie kell, akkor ülni is fog és nem kiabáltam volna rendőrállamot vagy mit kell ilyenkor. Tudom, hogy történt ilyen, pl. a móri gyilkosságnál (ahol tényleg tévedés történt), vagy a roma apa-fia páros esetében (akiket elítéltek, aztán kiengedtek, kártérítést kaptak, majd kiderült, hogy mégiscsak jogosan ítélték el őket), de nem hiszem, hogy tömegével lennének ilyenek és eltusolva,  és pont K. Endre esete is ilyen lett volna. Már csak azért se, mert az igazgatót is elítélték és ül is, tudtommal. Plusz nem csak egy fiatal vallott ellene, hanem egy másik nevelő is.

Persze szíved joga, ha mosdatni akarod, biztos megvan rá az okod.

Előzmény: Nyaky Z. (6093)