Semmi ilyet nem mondtam, hogy buta, pont ezt mondtam Omárnak, hogy független az eszétől. Az esze csak a reakcióba szól bele, hogy az milyen lesz.
Az okos fideszes tehát az okos ellenzékinek tuti nem mondja azt, hogy a "pedofília ösztön". Csak azokat szándékoztam lebutázni, akik erre a következtetésre képesek jutni a botrány kapcsán. :) De jogos, ezek se biztos, hogy minden tekintetben ostobák, lehet, hogy csak az amigdalájuk túlfejlett (aka konzervatívok és zsigerből döntenek, nem a kérgi résszel) vagy a frontlebenyi kérgi agyterületük cinguláris részében a hülyeségek kimondását gátló funkció sérült. :) Így valóban pontosabb lett volna.
De egyébként, te azt vettem le, hogy magad is konzervatív beállítottságú vagy, ergo egy másik konzervatív beállítottságú muki veled szemben szabadabban fejezi ki a véleményét, mintha egy ellenzéki ismerősével beszélgetne. Ugyanakkor kéne egy szó az olyan emberre, aki maga is egy kisebbségi társadalmi csoport tagjaként belerúg egy nálánál is kiszolgáltatottabb helyzetben levő kisebbségi származású emberbe, aki ráadásul maga se tehet róla, hogy állami gondozásba, úgy is, mint zaciba került. A ratyi meg hát erősen véleményes, mert vagy ratyi vagy nem, ugyanis a bántalmazott gyerekektől aligha kérdezik meg, hogy mit szeretnél, Ubulka, néni vagy bácsi erőszakoljon meg?
Az már más kérdés, hogy ha én jogvédő lennék, akkor azért mégiscsak igyekeznék elérni azt, hogy a "zacis ratyi" után következő nemzedékeknek ne legyen a hazugság alapvető, hiszen ezt pont a túlélés zálogaként tanulják meg azok a gyerekek. A másik, hogy ha már valaki "jogvédő", akkor nyilván a problémás "zacis ratyikkal" van dolga a munkája során. Ha az ügyfeleiből indul ki, és ezt gondolja az állami gondozottakról, akkor aligha végezheti a dolgát jól a következő "zacis ratyi" esetében, mivel előítélettel indít, hogy nem is lehet igaza. Ha ez csak az ellenzéki "zacis ratyi esetében van így, ha fideszessel kerül szembe, az se jó, de ha mindegyiknél, akkor ideje lenne váltania, és mondjuk az állatvédelemben elhelyezkednie, az is közkeletű sztereotípia, hogy "az állatok nem hazudnak" (pedig de). :) Pont ahogy az égig érő fűben Kamilla kisasszony a központi panaszirodában dolgozik és megkeseredik bele, de később kivirul, amikor átrakják a köszönetet nyújtó állampolgárok leveleit megválaszoló ügyosztályára.