Schiffert kivenném ebből, mert azzal, hogy megvette a NER, átírta a múltját is, lényegében hiteltelenített mindent, amit korábban tett. (arról, hogy mivel és miként vette meg, ma már nem vagyok hajlandó értekezni, leghamarabb holnap). De ezzel együtt is, az egész politikai pályafutásán végig tekintve, kevés nála többször oldalt és hídfőállást váltó politikust láttam. Egyébként tehetségesnek tartom, azzal nem volna baj.
A második felvetésedet majd meglátjuk. Azért 2026-ig fenntartani egy erős politikai érdeklődést, akkorát, ami esetleg komoly eredményeket hoz, közben pártot szervezni 106 egyéni körzetben az Ogy. választásokra is, megkötni ezernyi kompromisszumot és együttműködni rengeteg emberrel ( rengetegféle nehezen ellenőrizhető múlttal) na ez lesz a nagy falat. MP-ben benne van, hogy meg tudja csinálni, de egyáltalán nem biztos.
Ennyiben a NER még egyáltalán nem rogyott össze, lehet, hogy kapkod, és rosszul szerepel június 9.-én, de a NER azt is pontosan tudja, hogy két év hosszú idő. Be kell ágyazódni a mély-társadalomba kisvárosokban és falvakban is, na az nagy falat lesz.