waltherpcp Creative Commons License 2024.05.04 0 0 43196

Sziasztok, doktor kerestetik egy nem egyszerű esethez.

Adott egy 2007-es E65 30d M57D3 egyenetlen alapjárattal, füstöléssel.

Amit eddig tettem: visszatetettem bele a részecskeszűrőt, és teljes gyalut és újraszoftverezést kapott minden, amiben áram folyik. A hiba nem szűnt meg, inpa szerint a kettes porlasztó túl bőkezű, piros mezőben van +4, néha +5-ös értékkel, a többi elosztva mínuszban kikompenzálva a kettest. Még így is elégetlen üzemanyag kerül ki, büdös, füstöl. Porlasztók ki, jegyzőkönyv kíséretében beméretve, mindegyik tökéletes. Ok, kompressziómérés, az is gyári érték. Tegnap kiszedtem a motorvezérlőt, megnéztem nincs-e ázás, nincs. Szétszedtem az elektronikát, a hengerek fat-jeit kimértem az is hibátlan, összeraktam. A porlasztók visszatétele (ugyanoda kerültek vissza), de a computer kiszerelése előtt az inpa szerint most az 5-ös bőkezű, és csak az 1-essel próbálja kompenzálni, mostmár remeg az egész autó, mert olyan, mintha nem menne 1 henger, de különben megy, inpa szerint 700 környékén van az összes henger alapjáraton. Ista-val biztos ami biztos újrakódoltam a porlasztókat, de a helyzet változatlan. Volt már valakinek hasonló hibája?