Kedves picur és többi "adózó" !
Nem tudom mennyire tudjátok, de külföldön is adóznak az emberek, Németországban sem ritka, hogy valaki 40-45% körül adózik (járulékokkal egyetemben). Szeretnéd ha haza is adózna ugyanannyit? Miből éljen akkor?
Egyébként az adózás még csak nem is állampolgárság függő, miként a szavazati jog, hanem az adott országban eltöltött napok számát és a munkaviszonyt vizsgálják, amikor eldöntik ki hova adózzon.
Egy csomó külföldi állampolgár adózik itthon, szerintem naggyából egálban vagyunk. Másrészt a kinti magyarok a kint megkeresett (néha nem is kevés) márkájukat magyar termékekre költik, adott esetben jobban hozzájárulva a nemzetgazdasághoz, mint egy ithhon élő alkalmazott aki minimálbéren van bejelentve. Persze ezzel nem az itteni szegényeket akarom támadni, de hozzátartozik az igazsághoz.
Szerintem a külföldi magyarok körülbelül hasonló arányban szavaznának a hazai pártokra, mint az itthoniakra. Miért lenne más egy kinti magyar véleménye, mint egy hazaié? Szerintem a kintiek szavazati jogának megadásával deklarálnánk, hogy a magyarság egységes nemzet, minden magyar bármikor hazatérhet, és a nagy lépést tennénk az eltűnésünk ellen.
Nem olyan egyszerű viszont kiváltani a magyar útlevelet. Vannak bizonyos országok, köztük van sajnos Németország is, amelyek nem engedik a kettős állampolgárságot. Magyarul le kell mondanod a korábbi állampolgárságodról és alá kell írnod egy nyilatkozatot, hogy németnek érzed magad nem másnak. Szóval ez sem fekete és fehér.