Többnyire nekem is így rémlik, hogy ki és hol védekezik. Az szerintem adott a jelenlegi keret szerkezete miatt, hogy akik nem védekeznek magas szinten nem lennének jó alternatíva El-Deraa elé, legfeljebb Kosorotov helyett. (mert két nem védekező balátlövő túl sok lenne)
Akik hármast védekeznek (Köster, Briet, Srna, Carlsbogard) szerintem nem jelentenének támadásban előrelépést. És igazából nem hármas védő kellene, hanem kettes a csapatba El-Deraa helyett, szóval összességében szerintem nem lenne értelme a jelenlegi keret mellett. Kaddah-ot én az egyiptomi válogatottban eddig a szélen láttam csak védekezni. Kaddah szerintem is komoly játékos lehet, de az is benne van szerintem, hogy úgy végzi mint Jamali. Persze ez Kosorotovra is ugyanígy igaz lehet.
Vannak akik jobbak támadásban mint El-Deraa, de védekezésben kompromisszumot jelentenének. Szerintem ilyen Prandi, Sagosen, Johansson is. Sagosen ugyan a világ egyik legjobbja szerintem is, de valahogy nem tudnám elképzelni Remili mellett. (bár a PSG-ben volt már rá példa) Szerintem tipikusan két dudás egy csárdában esete lenne. Ezzel együtt még ha én is úgy gondolom, hogy a többiek komoly erősítést jelentenének, már csak a szerződéseik miatt se hiszem, hogy bárki reálisan felmerülhet közülük, hacsak nem történik valamilyen váratlan dolog.
Lauge ha jól értettem nem folytatta ilyen szinten a játékot, így vele talán fölösleges számolni ezentúl.
Hesham sokat sérült és az egyiptomi válogatottban előtte van El-Deraa. Ha megússza további sérülések nélkül, pár év múlva lehet tényleg alternatíva lehet szerintem is.
Wallinius esetén én nem láttam azt az X-faktort, igaz, nem is láttam olyan sokat játszani.
Johanessen most szenvedett achillesz sérülést, hosszú időre kiesett. És egyébként sem olyan meggyőző már egy ideje.
Nguessan, Lassa Anderson lehetnének talán leginkább jó megoldások. Előbbi most hosszabbított, utóbbinak 2025-ben jár le a szerződése és ha nem kerülte el a figyelmemet még nincs új bejelentve, pedig hasonló kaliberű játékosnak, pláne a németeknek már ilyenkor be szokott lenni jelentve a hosszabbítás. Nála szerintem akár még esélyünk is lehetne és értelme is lenne.
(persze ez csak egy erősen szubjektív vélemény a benyomásaim alapján, simán lehet, hogy több ponton sincs igazam)