Egyedül az Úr az Isten. 6 Ezt mondja Izrael Királya s Megváltója, a Seregek Ura: Én vagyok az első és az utolsó, rajtam kívül nincs más isten. ( Iz: 44:6.)"
Olyan,mint Ő nincs még egy az isten fiai között. Ésaiás csak erről tanúskodik, nem arról, hogy csak egy Isten létezik.
Ő az istenek között a Felkent.
Ezért nevezte Őt Mózes az Istenek Istene nevén.
5.Mózes 10:17Mert az Úr, a ti Istenetek, isteneknek Istene, és uraknak Ura; nagy, hatalmas és rettenetes Isten, aki nem személyválogató, sem ajándékot el nem fogad.
Józsué 22:22Az Istenek Istene az Úr, az Istenek Istene az Úr: ő tudja, és az Izráel is megtudja. Ha pártütésből és ha az Úr ellen való vétekből van ez: ne tartson meg minket e napon!
Zsoltárok 82:6Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:
Zsoltárok 135:5Én bizony tudom, hogy nagy az Úr, és a mi Urunk minden istennél különb.
Zsoltárok 97:7Megszégyenülnek mind a faragott képek szolgái, akik bálványokkal dicsekednek; meghajolnak előtte mind az istenek.
Dániel 4: 9 Baltazár, az írástudók elseje, tudom, hogy a Szent Isteneknek Szelleme van benned, és semmi titok sem homályos előtted, az én álmom látásait, amiket láttam, és azoknak jelentését beszéld el.
Bírák 9: 13Azonban a szőlőtő is azt mondta nékik: Elhagyjam-é mustomat, amely isteneket és embereket vidámít, és elmenjek, hogy ingadozzam a fák felett?