Törölt nick Creative Commons License 2024.04.23 0 2 5545

Nem tudom ki linkelte, talán Maci, egy sima hangos beszélgetős műsor volt (a neveket én már nem is jegyzem meg, hogy kivel beszélt, eddig java részt nem hallgattam ezeket az embereket). Abban azt mondta a riporter kérdésére, hogy elképzelhetőnek tart-e egy koalíciót a Fidesszel, hogy igen elképzelhetőnek tartja, de csakis egy Orbán nélküli fidesszel. Ami elképzelhetetlen jelenleg, hogy Orbán bukjon a pártján belül. :) Szerintem ez csak ügyes politikusi csúsztatás volt, hogy ne vadítsa el a konzervatív szavazókat azzal, hogy ő is csak egy új lipsybolsy.

És őszintén szólva, szerintem pontosan az kellene az országnak, mint a Grincs végén, hogy rájöjjenek: van valami, ami minden politikai világnézeten túl közös a magyarokban és ami összehúzza őket és nem eltávolítja. Nincs baj azzal, hogy valaki konzervatív, sőt, azzal se, ha Fideszes vagy Mihazánkos. A baj azzal van, ha ellenségnek tartja azt, akinek az övétől eltér a világnézete. Vagy ha simán buta és nem képes összefüggések felismerésére és önreflexióra se, és belemerevedik a propagandába és még maga is elhiszi. A fideszben ma is vannak kvázi "túszul ejtett", értelemes emberek, és ha ezek az emberek kerülnének fölülre, az egyáltalán nem baj, mert ha a lojalitásuk felett ismét átveszi az uralmat a szaktudásuk, simán hasznos tagjai lehetnének egy új kormánynak vagy egyáltalában az országnak is.

Előzmény: Anyóca99 (5504)