Törölt nick Creative Commons License 2024.04.23 0 3 5496

Azt írta, hogy nagy kalappal az ellenzéknek, mert nem indul rájuk a TiSza. :)

Tulajdonképpen ez is érdekes választás lesz, MP pártja nélkül is. Én azt gondolom, hogy MP hoz az ellenzéknek is szavazatokat, amellett, hogy ha indulna, akkor biztosan vinne el mindenhonnan. Egyszerűen jelenleg nem látjuk, hogy kik a szavazói: mennyi kiábrándult fideszes, mennyi kiábrándult ellenzéki, mennyi bizonytalan szavazó stb. Ez akkor fog kiderülni, ha össze lehet hasonlítani a két választást eredményét: az EP-n indul, az önkormányzatin nem indul. Utána nagyjából képben leszünk, hogy kiket mozgósított elsősorban és kinek kell felkötnie a gatyáját az országgyűlési választásokig.

Én értem, hogy nem bízol benne, és keresed az érveket ellene, de igazából ugyanannyi szól mellette, mint ellene jelenleg. Szóval én amondó vagyok, mindenki elmonta pro és contra az érveit, most már nincs mit ragozni rajta, inkább érdemes kivárni és megnézni, mi sül ki az egészből. Politológiai szempontból ez egy tök izgalmas szituáció, mint egy filmben a feszültség, aztán meglátjuk, hogy romantikus hepiend lesz-e a sztori végkifejlete vagy keserédes realitás.

Előzmény: pákosztos cica (5461)