Oyabun
2000.05.22
|
|
0 0
2669
|
lore
Jóvanna. Tudomén hogyan híjátok ti bajaiak -nyelvtanilag teljesen helytelenül-a hallevest. Merugye, ha a ugye az almalé almából, a paradicsomlé paradicsomból, a halászlé meg halászból készül. Ezitten pedig a verdikt kérem szépen.
Habár ha jobban belegondolok ez utóbbi megoldást jelenthetne a manapság jelentős "több a halász mint a hal" problémára :-)
Különben is. Nekem egy halászlében -ha ragaszkodunk a nyelvtanilag sajnálatosan hibás értelmezéshez- igenis harcsa legyen, meg ikra, meg apróhalból jó kis alap, meg még ikra. de sok. Meg erős zöldpaprika apró karikákra vágva.
De azért ha saját készítésű étket készítesz bográcsben és kedves nejed saját két ügyes kezivel készíti bele a tésztát, talán hagyom magam meggyőzni... :-)
Oya
Aki má' megint úgy néz ki, mintha kötözködős hangulatban lenne pedig mégse.
ui:Megest idehalok egy kis krumplis prószáért. Vagy a nagyapám (szegényt isten nyugosztalja) sültkáposztáját is megkóstolnám eúgy egy teljes lábosnyival. |
|