Törölt nick Creative Commons License 2024.04.11 0 2 4692

Jó, hát igazából ez részben annyit jelent, hogy az állam az egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt, szóval az én idealista, bilibe-lógatott-kezű elképzelt szebb új világomban, előbb fel kellene emelje virtuálisan a nyugdíjakat, azzal párhuzamosan, hogy megadóztatja. Viszont ez presztízsnövekedés lenne a nyugdíjasoknak is, többé nem "ingyenélők" lennének (nem ingyenélők!!, csak a magyar nyugdíjrendszernek nevezett piramisjáték világában lehet ezt mondani rájuk), hanem ugyanolyan adófizetők, mint a keresők.

És igen, a német nyugdíjasok jobban el vannak eresztve, eleve a minimál-nyugdíj valami 1000 euró, de ha valakinek ezt nem éri el a nyugdíja (pl. mert minijobban volt vagy htb-ként élt a férje mellett), akkor a Bürgergeld szerint kiegészítik (lakhatási támogatás meg társai). Most láttam amúgy egy műsort a Bürgergeldről, a meginterjúvoltaknak cca. 1600€-ja jött össze, fizetik nekik a lakbért, a rezsit és kapnak kajára is napidíj jellegű összeget. Nem is csodálom most már, hogy az alkoholista, aki Nagypéntek óta idegel ki, hülye lenne bemenni az elvonóra, amire beutalót kért tőlem. Tegnap már minden voltam (részegen hagyott hangüzenetek), csak rendes ember nem. Na, mit gondolsz, bement a kórházba? Nem. Beszélt a másik haverrel (akinek egyébként a lábáért küzdenek Brémában, tehát tényleg beteg, és nem az alkoholtól van rosszul, hanem csak úgy egy súlyos bakteriális fertőzéstől), és neki mondta, hogy még nem megy be, mert várja a bankkártyáját...

Előzmény: In Lak'ech (4691)