Szóval, hogy azzal van a baj, amit kiolvasunk mások hozzászólásából. Erre akartam hosszasabban reagálni, de még nem egészen szedtem össze magam, lehet hogy kásásak, zavarosak lesznek a mondataim. De én is úgy látom, hogy ezen a fórumon a legtöbb félreértés, örökös haragszomrád, sunyiban mínuszolgatás stb. mind ebből fakad.
De valóban az a legminősítettebb esete, amikor olyan hozzászólásokat mínuszolnak pofára, mint
Szóval nekem nagyon sokszor van az az írásbeliségben, hogy a szavaimat tök másképp értik, mint aminek szánva volt. Néha be tudom azonosítani, hogy miért, néha nem.
A jellemző problémák "velem", de sokszor mások vitájában is ezeket látom:
-- a viccem nem esik le;
-- a normálisnak szánt szavaim a befogadó félből sértődött hadakozást váltanak ki;
-- a befogadó félben kognitív disszonanciát okoznak a szavaim és a frusztrációját muszáj valamilyen formában kiadnia;
-- a másik fél valami olyasmi miatt utál, ami rajtam kívül álló ok, pl. mert baloldali vagyok (Béla) vagy mert nő vagyok (Hentes) vagy mert ő belém lát valamit, ami őt taszítja.
Ezek közül az elsőn tudok csak változatatni, a másodikon csak annyiban, hogy azzal a karakterrel próbálok szájbarágósabban és töméntelen emojival kommunikálni. És végül még abban, hogy többé nem szólok ahhoz, aki folyamatosan genyózik velem. Illetve, ha amúgy szórakoztat a vergődése, akkor esetleg trollkodok kicsit vele, amíg meg nem unom vagy meg nem sajnálom. Amúgy a hallgatással büntetésnek minden emberi számítás szerint örülniük kéne a sértődősöknek, de van, aki kiakad rajta, na az az igazi meglepetés. Én örülnék, ha a bunkók nem szólnának többé hozzám. ;P