Törölt nick Creative Commons License 2024.04.11 -2 3 4651

A szavaknak vannak definicióik, és az, hogy te tévesen alkalmazol egy szót, vagy tévesen pszichopatának gondolsz valakit és nem akarod megérteni, amit a másik ír, az a te dolgod. Csak nekem hiába hisztizel rajta.

Egyébként azt én se írtam, hogy nem írhatod le, én azt írtam, hogy ha leírod, vállalod vele a közjogi lehetőséget, hogy hitelrontásért be lehet perelni. Plusz azt is mondtam, hogy nincs rendben laikusként mindenféle orvosi diagnózisokat ragasztani más emberekre és makacsul hajtogatni a tények ellenére, hogy de te akkor is és csakazértis és amúgy is véleménynyilvánítás szabadsága meg lópikula. Amúgy Magyar Péternek szerinted nincsenek különféle jogai? Pl. a jóhírnévhez való joga? Nem gondolod, hogy sérül, ahányszor leírja róla valaki, hogy pszichopata?

Amellett, hogy a magyar nyelvben egy rakás olyan jelző van rá, amit használhatnál egy orvosi diagnózis helyett. Pl. simán azt is írhatnád róla, hogy törtető, karrierista, felfújt hólyag, egoista, nagyképű, nagyravágyó, áruló, vagy csak simán nem bírom a típusát... És még lehetne folytatni

És ezt nem kell ám metafizikai síkra terelni, hogy te a szubjektív vélemények (pontosabban véleményed) igazságában hiszel, én meg biztos az objektívekben, mert túl materialista vagyok. Azt meg végképp nem vágom, ha neked van szólásszabadságod más embert stigmatizálni egy orvosi diagnózissal, de az a geciség, hogy én bizonyítékot akarok, mielőtt ilyet mondanék?

És Nyakynak igaza van: valószínűbb, hogy simán csak borderline, mint hogy pszichopata lenne. De ez se tartozik senkire, ha az, mert a betegadatok szigorúan védett személyes adatok kellenének, hogy legyenek. Még az is, ha csak meg van fázva, nemhogy egy pszichiátriai, stigmatizáló diagnózis esetében.

Előzmény: búvár-halász (4630)