Ad 1: Ehhez a diagnózishoz én semmiféle szakember nem vagyok, de te még kevésbé vagy szakember a pszichológiai szakterületen tudtommal. Ezen a területen ugyanis a szakképzett pszichiáter a szakember, nem egy dietetikus okleveles személy. De annyit még -- ezek szerint -- a dietetikus okleveles személy is tud, hogy a diagnózis felállítása a terapeuta feladata. Majd ha mérlegeket kell kalibrálni, akkor lehet, hogy te jösz képbe, és én nem fogom elvitatni a szakképesítésed.
Ad 2: A diagnózisok felállítása vagy elvetése nem tündérmesék alapján történik. Ha -- tegyük fel -- Magyar Péter valóban pszichopata lenne, ez az adat akkor is érzékeny, személyes betegadat lenne, amit Varga Juditnak semmilyen körülmények között nem lenne szabad közzétennie, és ha Magyar Péter beperelné, akkor meg is nyerné a pert. Akár rágalmazási per lenne (mivel nem tudja bizonyítani) akár jogosulatlan adatkezelés (betegadatok kiadása). Utóbbi egyébként bűncselekmény. Amíg a szomszédasszonynak mondod, nem. De amint a Frizbiben Hajdúnak célozgatsz rá, már igen.
Ad 3: Nyilván nem tűnt fel, de én Orbán Viktort is meg szoktam "védeni", amikor arról van szó, hogy elmebeteg lenne, pontosan a fentiek miatt. Pont a hetekben írtam valahol, hogy ne vegyük készpénznek, hogy skizofrén, mert ez csak pletyka, ahogy az is pletyka, hogy veri a feleségét. Azt hiszem, a Rinyában volt, de lehet, hogy máshol. Egyébként én ezeket a pletykákat kicsivel jobban ismerem, mint a közvélemény; ergo, akár el is hihetném, de akkor sem hiszem, hogy kész ténynek lehetne venni, amíg az érintett vagy a családja ki nem áll vele a nyilvánosság elé.
Ad 4: Ott én a messzire ment ember vagyok, nem a messziről jött. ;P
Ha te a felét láttad volna, amit én politikai körökben forogva, akkor te se lennél ott. De nyugodtan higgyél csak a fideszes (nem jobboldali!!) tündérmesékben, és viccesen fogd másokra, hogy ők hisznek a baloldaliakban...