Zarquon Creative Commons License 2000.05.20 0 0 2565
Szerbusztok.

Az autómra vonatkozó hisztérikus érdeklődési hullámnak nem tudok ellenállni. Úgyis legalább 10 perce nem hencegtem, és vagy 2 perce az eszemet sem játszottam.

Úgyhogy:
480 Turbo "Sport" felszereltség. Ez kicsit tuningladás, úgyhogy 3 éve, amikor megvettem (na jó, apám megvette :-) ), szépen le is kapartam róla a Sport matricákat. Kétszínű spéci fényezés (felül metálzöld, alul metálszürke, mint mondjuk egy Pajerónál), 195/50R15 kerekek gyári ötágú (de nem szokásos 480) felnin, kétoldalt kivezetett kipufogó (nem gyári, gondolom rájöttetek). 1992-es évjárat, kondi és légzsák nélkül. Töretlen, és ráadásul a Volvo Autó Hungária 2 (kettő!) darab hivatalosan importált 480-asának egyike. 150 000 km (szerviz Ivanicsnál. Karbantartás és vizsgáztatás approaching, nincs véletlenül valakinek egy felesleges bankja?). Egyébként aki figyeli a 480-asokat, biztos láthatott Pesten. Általában enyhén elmosódott formában...
Nemrég kellett kicserélnem a kettes fogaskerekét, mert letört róla pár fog. Egyébként az autóban csak a váltó az, ami nem túl jó (konstrukció), ráadásul én meg szinte csak azt veszem jobban igénybe (a futóművet az utak, a kasznit a só, stb...). A kocsi amúgy elég jó bőrben van.

Egyébként a "melyik a legfaszább Volvo" kérdésre annyit reagálnék, hogy a 90 óta gyártott típusokat a 270 lovas R és a C70 Cabrio kivételével mind vezettem, és szerintem akinek van rá pénze, C70-est vegyen. Elmondhatatlan feelingje van (még a Coca-Colánál is jobb, hehehe).

A kocsiban (480) van egy Alpine és egy MacAudio kétcsatornás erősítő, Kenwood CD-rádió és Profile mélyláda. A gyári hifi nagy ívben ment a kukába, érthető okokból. Néha elgondolkodom, hogy mi különböztet meg az E30-as "tuning" BMW-sektől, és rá kell jönnöm, hogy nem sok. De azt Volvonak hívják!!! Mobyt, Faith No More-t és a legkülönfélébb metál és nyál zenéket hallgatok benne.

Aki ennél többre kíváncsi, az szégyellje magát.

Üdv,
Zarquon

Előzmény: lore (2534)