Dessert Rat
2024.03.28
|
|
0 2
46177
|
"A harmadik képen az 1. KF szűrő két 10.7-es kvarca kátható, alatta a 2. keverő 10.24-es kvarca."
... azaz gondolná reflexből a naiv ember mint én, amig utána nem számol. Elkezdtem számolgatni a kvarcokból a működési frekit és az adó-oldalon szépen kijöttek a csatornák. A vevő oldalon viszont elvetemült 155.xxx MHz-es értékek adódtak, ami nem is hajózási sáv, az 156 felett van. Van az a szólás hogy "vagy a tányér nem egyenes, vagy a leves görbe", amiből most a leves volt görbe, némi fejtörés után megnéztem a második keverő lokál oszci kvarcát, ami 11.245, és ami 10.7-től 545kHz-re van ami nem oké, mert a második kf 455kHz,ott áll a szűrőkön. A megfejtés a 11.7-11.245=.455, azaz az első KF értéke 11.7MHz. Ujságban (wiki) olvastam már ilyet, de ez az első amivel személyesen találkoztam.
Érdekes még egy kétségkivül 156.010 MHz-es csatorna, ami a rádióban szerepel, de egyetlen hajózási frekijegyzékben sem találtam. Néhány netes bejegyzés szerint rendőrségi frekvencia, aminek a vulgárisan rasszista kalóz-használatáért egy rádióamatőrt megbüntettek húsz évvel ezelőtt. |
Előzmény: Dessert Rat (46128)
|
|