0010011 Creative Commons License 2024.03.24 -5 0 164345

OFF Lehet, hogy olykor unalmas de a buszozásról átfogóan a buszosak mindennapjairól, gondjairól, szakmai megitéleséről, anyagi részről, helyzetéről írhatnának .Ez egy igen elhanyagolt peremtéma sajnos.A könyvtárban is hiába kerestem ilyen könyvet, csak egy nógrád volán évkönyv került a kezembe..

A kamionozas kicsit túl lett futtatva szerintem.Anyagilag is, kicsit fura hogy egy buszsofőr aki reggelig akár éjfélig(délutánig biztosan) szállít akár több száz utast is, biztonságara, akár élete is a kezében van, az keres bizonyos helyeken 200 ezret, (jobb régiókban is 500 körül) egy kamionos 1 millát kap információk szerint.Nem sajnálom tőlük, ne értsétek félre, csak a buszokat is meg lehetne fizetni jobban.Ennek okát mármint hogy alul fizetettek a buszosak, te tudhatod

De jópar sofőr van itt

A kamionos árut szállit ami nem mérhető össze emberekkel(bár vannak emberek akiket nem szállítunk szívesen, de ez mellékes)új kamionokkal szállítanak sokszor WC papírt, sokszor 25-30(+)éves buszokkal embert.Tudom nincs biztonságban a kamionos, mert a migránsok tényleg sok kamionos életét keserítik meg mostanság, nem megyek bele, meg fel is törik a ponyvat, ellopják a rakományz adott esetben.Ez régi dilemma

Szóval én nem sajnálom tőlük sem a pénzt  Világot látnak, sok pénzért, a buszosak azért be vannak szorítva rendesen hozzájuk képest, kivéve aki nemzetközi sofőr.

A buszozás is izgalmas, atlagutas nem érdeklődik iránta, így művészek sem.A helyijárat nekem speciel a legjobban vonzó üzletag ,üzem egy cégnél.Nem.akartsm soha buszvezető lenni, de kvázi kívülállóként igenis vonzó, noha bővebben mondjuk Pesten nem ismerem a dolgokat.(OFF így)

Egy szó mint száz: erről is szót ejthetne valaki, talán én egyszer.Egy buszvezető nógradból írt nem nyomtatott könyvet az ő sofőr karrierjéről több éve.Mar lassan 30 éve buszsofőr, 1996 korábban fórumozott is, CTH 083 volt a nickjr.Mar nem .Nem nyomtatott könyv,  és felé van kész,de csak évek óta nem töltötte fel a hiányzó részt.Remélem fogja.úgy tavaly költözött Németbe.Szal ő leírta saját tapasztalatait amit ő fontosnak tartott, akit érdekel az olvassa.Bar kevesen vannak, a kollégák,  és a csaladján kivül, meg pár ismerős.

Velem is történtek dolgok buszon, 2015 Ben volt egy amire még Takilaci bácsi se tudna magyarázatot adni , ez nem von le semmit az értékéből, hisz rendhagyó eset volt;

Egy ikarus 280 As a sofőr direkt más útvonalon ment, mint kellett volna,ez is kirúgast ért volna. Elején tűnt fel hogy más az útvonal, de biztos eltévesztette.De ment tovabb.Erre még emlékszem.De úgy sikerült megcsinálnia hogy az eztán lévő felére nem.is emlékezzek, és több más utas sem. Kíváncsi vagyok mit adott be a sofőr, megjegyzem elég necces csavó volt, korábban többször utaztam vele, akkor is láttam hogy többszöe átment a piroson, veszélyesen előzött nagy tempóval stb.de ez szokott is lehet. Amúgy A buszt több év után állitottak vissza a forgalomba, mindig azt hitték selejt .Rendszámot nem.mondok.Az is fura volt

Nem.tett7nk feljelentést, mert jó bulinak tartottuk az egészet, néhol necces dolgokkal, noha a sofőr is így megüthette bokáját, mert utána nem láttuk.Elvitt minket egy idegen körre, úgy tartottuk.kb 3 óra eshetett ki akkor.

Bocs ha kesze kusza így a sztori, de ez így volt.

PN

Előzmény: trizs77 (164344)