gracza Creative Commons License 2024.03.20 0 13 164283

Egyébként ezzel a kocsigazda rendszerrel azért sok nehézség is járt a 90-es évek végén, mikor még aktívan részt vettem benne. Nekem, új húsként nem volt más lehetöségem, ha a nevemre írt, egyébként nem egy jó állapotú (de korábban éjszakás) 60-33-at szépíteni, valamint müszakilag is jobbítani akartam, mint fizetni mindenkinek aki valamit megcsinált rajta, amit amúgy megúszhatott volna.

- A kocsim az 1-es aknához tartozott, oda havi 1000 forintott kellett adnom fixen (ekkor kb. 70000 volt a havi fizum). Ezért odafigyeltek rá és ha valamit beírtam a könyvbe, amint lehetett, megcsinálták.

- A villanyszerelök pénzért adtak teljes ajtónyitó és -záró billenögomb készletet, vágy bármi mást, amit kértem, amit aztán magam szerelhettem be.

- A kárpitosoktól vehettem könyöklöt az ablakba, amit magam csavarozhattam fel.

- Amikor két hétig nem adták ki vizsga elött a buszomat, utána be kellett mennem a gumismühelybe és fizetni azért, hogy az ezidö alatt levett gumik helyére felkerült kopott futózottak helyére jobbakat és elöre ne futózottat kapjak (Nem viccelek, szabadnapos voltam, mikor újra kiadták forgalomba és bementem az Örsre megnézni, mi van vele. Elöl is futózott gumik voltak rajta. Este megkértem a szolgálatis barátomat, hogy szóljon be a gumismühelybe, hogy legyenek szívesek este lecserélni öket én meg majd hajnali kezdéskor bemegyek lerendezni.)

- Ha nem akartam lyukas, máló kormányt, vagy csíkozó ablaktörlöt, esetleg torz tükröt, fizethettem a cseréért.

Szóval drága és macerás dolog volt kocsigazdának lenni. Ráadásul, amikor már elég jól nézett ki a kocsi és müszakilag is rendben volt, ha nem értem be idöben, még valaki át is iratta a saját lapjára. Ezért aztán a 4:05-ös kezdésre (ez volt a 76gyors 4-es forgalmi) már 3:25-re bent voltam, hogy ne elözhessen meg senki és legyen idöm még javítgatni, meglátogatni a mühelyeket, ha kellett.

Amúgy ez az idövel érezhetöen változott. Mikor már ott voltam több mint tíz éve, akkor már haveri alapon is megkaptam volna szinte bármit (ha kérem, lehet, még az emlöt is ideadják), de addigra már nem volt állandó buszom.

Előzmény: gorcher (164280)