Alpári Gnác Creative Commons License 2024.03.12 0 0 4612

Oké, távol álljon tőlem, hogy életvezetési tanácsokat adjak, azt nem szeretik az emberek:)

Tehát amit én csinálnék:

1. Kikeresném magát a GPS modult, ami az a felületszerelt fémszínű kocka valami katalógusból, ha máshonnan nem, a TME-ről, ott biztosan fenn van.

Mindegyik NYÁK-on ugyanez van.

Ott látszanak a táp lábak, azokon mérnék feszültséget.

Ha 5V megy rá, addig kapcsolnám le, amíg még érdemes, mert én tudom, hogy tettem már láb alól el ilyen modult 5V-tal. Az egy órát működött, aztán ment a kukába. 3 ezer forint, nem is az összeg, csak hogy felesleges...

2. Nem nálam van maga a NYÁK, nem tudom, mi van rajta, ha van rajta valami stab kocka, akkor kicsit megnyugodnék, de minek is lenne...

3. Az, hogy a GPS mondatok zavarosak lesznek, amúgy is valami táp problémára utalna számomra, ha rendben van a tápfesz, akkor megkondiznám.

4. Az, hogy valami 5 napig működik, nem jelenti azt, hogy másnap is működni fog, ezen elgondolkoznék.

5. Minden órám GPS-es, pedig aztán van egy pár, egyikkel sem volt semmiféle gond soha. Nem kellett újra indítanom a GPS-t soha, egyszer sem. Mivel nem devboardokkal építkezem, nálam alap a 3,3V-os stab kocka. De mind az UNO-n, mind a Nano-n van 3,3V, semmibe nem kerül arra áttenni a tápot.

De semmiképpen sem pusholnám a tapasztalati tényeimet arra, aki kérdezi, mert majd eldönti ő...

Hát így :)

Előzmény: Mr.Cross (4611)