Attila170 Creative Commons License 2024.03.11 0 0 89426

Szia,

A BMW ismét megy kiállítóként az EICMA-ra, azaz a milánói motorkiállításra novemberben.. Elmúlt években kihagyta. Lehet, hogy ott mutatják majd be vagy az Adv-t vagy az RT-t.

GS1300: Engem ma hívott fel az értékesítő, hogy jövő héten átvehetem. :)

Már decemberben nyár végére csúsztak az átadási határidők - én még november elején rendeltem meg. A késői  szállításnak persze több oka is lehet:

- alapanyag ellátás

-  túl sok megrendelés.

Én arra tippelek, hogy sok motort rendelhettek - elsősorban a németek - ezért merték 3%-kal megemelni a német eurós árakat 2 hete - míg a Ducati jelentősen csökkentette az árait még Magyarországon is, pedig a forint csak gyengült.

Emellett lássuk be, hogy nem a magyar piac fontos a BMW-nek, hanem az elégedett német vásárló.

A hibás hajtókar rögzítés 57 motort érintett. Elsőre meglepődtem honnan tudják, de mivel minden darabot munkatárshoz is tudnak rendelni, így gondolom nem volt nehéz ellenőrizni.

Akku miatt kigyulladó motor probléma tavaly októberi. Néhány darabot érintett. A litium akku miatt elég komoly lett az "akku management". A motor naponta ellenőrzi az állapotot és jelzi, ha valami nem ok.

A hajtókar rögzítésnél azonnal a teljes motort cserélték. Az 57-ből az egyik az 1000PS osztrák motor weblaphoz került. Elég hosszú cikket/videot szenteltek az ügynek.

Szóval bízom abban, hogy az enyém nem fog leégni :)

Előzmény: Stenmark1 (89421)