GroundZero Creative Commons License 2000.05.17 0 0 515
Rutinatalan az ürge, aki annyi ülőalkalmatosságot tulajdonít el, hogy a hiány már feltűnő
Ki garmadával lop a székből,
az, mondhatom, kopasz élből!

Ezt a sorompós újrafelfedezésem miatt, a megbeszélt árazás szerint.
Egyébként szerintem versenghetnénk azon is, ki a legpofátlanabb újrafelfedező, aminek alkategóriái is lehetnének: ki lop... fedezi fel újra a legemlékezetesebb rímet, ki fedezi fel újra a legkevésbé régen használt rímet, stb. Nos, ez utóbbi kategóriában szerintem rögtön magasra raktam a lécet, sikerült ugyanis kerek 40-nel korábbi hozzászólásból újrafelfedeznem (466/506)!!! Na, ezt hozzátok be!!! illetve, ne hozzátok be...

Szerintem ez volt már, de túl sokáig tartana utánanézni, legfeljebb írok még egy lopásosat...
Beatrice-rajongó jelképét keresi, de nem találja, mert nem tudja, hogy vén ripacsunk azzal lakott jól
Keresi: hal a babos kendője,
Nos, azzal van tele Kabos bendője.

Jó, ha aggódunk érte, mert sejtelme sincs, mekkora a barlang, amit be akar járni
Félteni a barlangászt nem kár: óvatlan,
Nem tudja mily nagy a rá váró katlan.

Bár kívülről egész újnak tűnik a népszerű kártyajáték, könnyű meglátni benne a régi eredetet
Bár modern a tarokk bőre,
Ráérezni a barokk tőre.

Vallatáson a gyanúsított egyfolytában azt kiabálta, hogy a hamis valutát egy székelytől kapta
(Csak kimnodva kecske)
Végig csak azt óbégatta:
A kamu-pénzt egy góbé adta.

Együgyű csatárok nem is sejtették, hogy a tacskó ilyen veszélyes
Nem tudták a botor ékek,
Hogy harapós a kororékeb!

Engedély nélkül helyezte el egyenruháján a díszt, ezért tuti, hogy büntetésben részesül e napon
Az uniformis paszományos,
Ezért biztos: ma szop Ányos.

Ha a már ott ülő ember nem a színes wc-n ülne előregörnyedve , akkor maga nem venné észre, és annak kellemetlen következményei lennének...
Ha ő nem a barna "széken" dől be,
Hát, akkor biz szarna bé kend ölbe...