In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2722

1977 basszus! Ez már történelem! :-) Imádom!

Emlékeztek még a "Műsorainkat ajánljuk" ajánlóműsorra? No abból nem találtam sehol fellelhető videót. Pedig évek óta keresem a főcímzenéjét. A Deltáé megvan. Egy ideig csengőhangom volt. A Deltán nőttem fel. Szerintem a műsor miatt fordultam a tudomány felé.

Csak egy személyes szösszenet:

Hat, vagy hét éves lehettem, amikor szüleim megvették az első televíziót. Ami persze nem úgy nézett ki mint egy igazi (értsd, mai) televízió. Nagy volt (no nem annyira, mint a maiak) és k...va nehéz. És ugyebár fekete-fehér. A robbanós Colorstar színes tévékre még éveket kellett várni. Nekünk meg még többet.

Szóval valamikor karácsony előtt voltunk. Akkoriban két filmet minden karácsony előtt vetítettek. A Twist Olivért (nem a Liam Nison-ost), meg a Koldus és királyfit. Akkor épp a Twistet vetítették. A család első tévéjének first light-je ez volt. Mi hárman testvérek, átszellemülten bámultuk a domburú üveg mögötti varázslatot. Anyám beszólt a szobába, hogy kész az ebéd. Mi persze, hogy nem voltunk éhesek. Ám apám kikapcsolta a tévét (bizony, oda kellett menni és megnyomni egy gombot) és azt mondta, hogy majd ebéd után folytathatjuk. Mi gyerekek, meg is nyugodtunk. Ám miután újra bekapcsoltuk a tévét, csodálkozással teli szomorúsággal tapasztaltuk, hogy valami egészen más megy a tévében. Szentül meg voltunk győződve, hogy a film onnan folytatódik, ahol kikapcsoltuk.

Előzmény: MrJones512 (2721)