Nem én! Hanem a haverom!
♥️Porbél forever!♥️
Mindegy. Hegesztéskor láttam hogy néha még száll a szikra.
Vissza köszörültem pár varratot és benne van a salak.
Kintről "szép" ( okádék) bent meg a lyuk... Olyan helyen ahol fémtiszta volt a cucc.
Most áll a hegesztés egyenlőre szóval megyek gyüjtögetni ha ráérek.
Volna 8 palack/2kg/ kb 18 ért. Egy reduktor 8.
Argon/corgon (8l) olyan 80e +reduktor.
Nem tetszik a varrat ereje sem. Egyik rudat körbevartam aztán lazán kitörtem. 6mm rúd, 3 mm anyagra, a gép 5mm anyagra állítva. A huzal 0.8 as egyszerüen nem olvadt be eléggé.
Másik ha 1mm rést hagyok se tudom folyamatosan végig varrni mert beég a széle. 3mp es mozgással megy. 2 es anyag.
3mm es nyakat a 3mm szelvényre simán.
Ami olyan volt kapott egy alapot (2.1mm )meg feltekerve (3.6mm) egy takaró varratot.
Az ami a kereket tartja belül, két oldalról végigvarva keréknél emeltem forgatásakor a bringát és elgörbült... A tővénél.. jó balfasz voltam mert az egész tringát ott emeltem. Hiába volt a külső merevités.
Úgy tünik hogy a 0.8 as porbeles tudomány megállt nálam. A gép elégeti a huzalt 5mm anyagbeállitásnál. Szóval a gép sem komálja. Pedig 1mm től 5 ig mennie kéne.
Sok hegesztésnél kibukott a susemse gyengesége mert ezzel a géppel be lehet szépen állitani a dolgokat. Viszont pont hogy a gép miatt bukik a porbél.
Hegesztés közben jelzi az ampert 2.1mm anyagnál már 85-100A ral hegeszt, ahogy remeg a kezem. Feltekerve meg ugye 120A+ nél elfüstöl ez a szar.