"Szerintem van annyi esze, hogy az idei választásokon ne induljon el, de mondjuk ha 2026-ban ezzel a lendülettel és mondanivalóval, a sok kiábrándult jobb és baloldali szavazóval, ha addig ez kitart, nem jut be a parlamentbe, nem ér el 5 %-ot, én megeszem a kalapomat."
Ez egy érdekes felvetés, mert szerintem viszont ha most nem indul el, akkor két év múlva már emlékezni se fogunk rá, nem hogy öt százalék.
A vasat bizony addig kell ütni, amíg meleg.
És még egy.
Noha MP most mindkét oldalon nagyot robbantott, azért két dolgot nem szabad elfeledni:
1. MP Nem Orbán politizálási módszerét tartja elhibázottnak, hanem csak annak mértékét!
2. MP saját maga által deklaráltan jobboldali. Illetve hát az egyes pontból következően nem is egyszerűen jobber, hanem egészen pontosan orbánista.
Szóval ha a mihasznákat nem számoljuk, akkor a jobboldalon egy Orbán "hard" és egy Orbán "light" közül lehet választani.
Ezt pedig lehet, hogy megeszi egy kiábrándult fidesz-szavazó (vagy egy apolitikussá vált fideszes)... de egy eredetileg ellenzéki már sokkal kevésbé. És ahogy telik az idő, szerintem rohamosan csökkenni fog ez a megváltó-hatása a csávónak - már persze ha nem sikerül neki kb. minden héten bilincsben elvitetnie valami közép-/nagyhalat a NER-ből.
Szerintem első sorban a fidesztől fog elszívni szavazókat, másodsorban az apolitikussá váltakból tud mozgósítani valamennyit (kevesebbet) és csak harmadsorban az ellenzéktől (nagyon keveset).