vurugya:
Bocs, néhány dolgot csak elmaszatoltam:
– Ami pusztán bürokratikus szövegnek tűnik, az mind kell bele (nem csak úgy mondom, hanem rákérdeztem Katalinnál, ld. 605). Ebbe beletartozik, hogy tisztségviselô csak "magyar állampolgárságú, vagy ..." lehet; stb. Ez, úgy látszik, egy kötelezô váz az efféle egyesületi alapszabályzatra.
– A könyvelés kell, ebben biztos voltam, írtam is (605).
– Szintén írtam már (605), hogy miben különbözik (nekünk, gyakorlati szempontból) az alapszabály és az SZMSZ. Ez utóbbiba kell majd beírnunk a tartalmi dolgokat, a lényeges kérdésekrôl való elektronikus szavazást stb.
– Katalin nélkül nem mertem lényegesen változtatni a szövegen. A 628-ban írtam, hogy beszúrtam egy mondatot a hálós szavazásról. Ez így szól: "Elôzetes értesítés esetén írásban, elektronikusan is lehet szavazni." Remélem, elmegy még, a cégbíróság nem dobja vissza.
– 605-ben írtam, hogy javaslom a szabályzatunk 3. pontjának az alábbi kiegészítését: "Ebbe beletartozik az interneten talált nyelvi hibák és egyéb jelenségek gyűjtése, javítása, az ehhez kapcsolódó nyelvi tanácsadás és szolgáltatás."
Szóval a 605-ös a egy poétikai gyöngyszemen :-) túl még tartalmaz néhány dolgot arról, amit kérdeztél régebben. A módosított szöveget most elküldöm a freemail-re. Ismétlem, ebbôl akkor lesz alapító okirat, ha Katalin rábólint, majd a cégbíróság beveszi. A versike (árja múzsa smárja hiányában csak amolyan bikkfa) pusztán a helyes dátum miatt született.
Egyébként az étlapon volt knédli, de a hôseposz szerint téged várt. Alakuló gyűlésünk egy kissé felemásra sikeredett, mint írtam. Az elhelyezésünk miatt (legalábbis én) nem tudtam semmit beszélni a többi régi taggal. Az idô egy jó része a segítôinkkel, támogatóinkkal való – egyébként nagyon hasznos és érdekes – beszélgetéssel telt el. Az újak miatt elôször mindenki bemutatkozott. Jó lenne, ha a két komoly nyelvész asztalával szomszédos, vigadozó léha társaság is írna valamit az ottani csevejrôl!
Tova Szilárd:
A hamvveder tökéletes, a gyermekágy önmagában nem, mert az csak a gyermekágyi láz kifejezésben nem cserélhetô fel a gyerekággyal. Van viszont egy másik gyerekes összetétel...
rumci: Köszönöm.
Mindenkinek:
Van ötletetek az SZMSZ-re? A honlapunk tartalmára? Kérem a tisztségviselôk adatait drótpostán (jó emilben is :-)